Våra passioner

När du söker till skolan väljer du mellan de passionerade intressena Skate, Basket, Dans, Musik-ensemble/sång, Bild&Form och Hälsa&Träning. Tre gånger i veckan utövar du ditt passionerade intresse. Pedagogerna som undervisar och handleder dig är ledande inom sina områden. På Fryshuset rör sig också många inom olika skapande verksamheter, etablerade musiker, basketspelare, skatare, dansare, konstnärer vilket ger dig möjlighet att inspireras av dina förebilder.

Skateboard

Skateboard åker du i Stockholm Skatepark här på Fryshuset. I passion skate får du åka skateboard i full frihet under ledning av vår erfarne skateboardlärare. Skateboardåkning ger såväl fysisk som mental träning, och i bästa fall även samhörighet och kreativitet. Fokus på lektionerna ligger på friåkning där du väljer utmaningar och tempo. Vi hjälper alla till att peppa varandra mot nya mål. Under lektionerna finns det även möjlighet att tillsammans med passionsledaren skapa skateboardfilmer.

I åk7 kommer vi även att gå igenom skateteori och skatehistoria för att få en djupare förståelse för skateboard, både på ett tekniskt och ett kulturellt plan.

Varje år arrangeras skatetävligen Flowet på skolan där alla får möjlighet att tävla och uppleva skateboard tillsammans med sina skolkamrater.

Vi rekommenderar!

Att du åkt skateboard innan och har egen hjälm och bräda

Basket

Spelar du basket på fritiden i ett klubblag och är intresserad av att även kunna få spela och utvecklas under skoltid?

Under basketträningen kommer du att ha möjligheten att utveckla dina individuella kunskaper inom basket och även jobba med samarbete inom ett lag.

Vi besöker även fryshusets gym och har dagar vi kallar för gameday där match står på schemat. Vi brukar även ställa upp i olika turneringar mot andra skolor (t.ex. DM).

Vi rekommenderar!

Att du spelar i ett klubblag och tränar minst tre dagar i veckan. Det är högt tempo på lektionerna.

Dans

Älskar du att dansa och röra på dig? Att jobba i grupp och skapa något eget tillsammans?

I dansen utvecklar du teknik, rytmkänsla och koordination. Du får utveckla din förmåga att uttrycka dig med kroppen och dansen som konstform.

Tonvikten på dansen ligger i Jazz , Hiphop/Streetdance samt improvisation och skapande. Varje termin har vi som mål att uppträda och visa upp vår dans för en publik.

Åk 7 – fokus på de tekniska grunderna inom samtliga stilar, samt inslag av koreografi för att öva vana till att koppla samman uttryck och teknik.

Du får även testa hur det är att skapa dans i grupp och genom ledda övningar hitta nya rörelsemönster.

Åk 8 – fokus på att vidare utvecklas tekniskt, svårighet och tempo ökar. Koreografi blir mer omfattande och fokuserat. Skapande och improvisation är schemalagt för att utforska det egna skapandet och det egna uttrycket.

Åk 9 – högre tempo, god kunskap i teknik och koreografi förväntas. Tekniken och det koreografiska utforskandet fortsätter att underhållas under året.

Vi rekommenderar!

Att du är beredd att jobba i grupp då majoriteten av danserna sker i gruppform.

musikg

I musikpassionen får du möjlighet att allsidigt utveckla förmågan till musikaliskt skapande, inlevelse och uttryck. Du kommer att kunna utmana dig själv och pröva på nya instrument och genrer för att få en större bredd på din musikalitet. Vi jobbar mycket med samarbete då du främst kommer att spela i olika gruppkonstellationer. Alla genren är representerade och du kommer att få ta del av de olika genren och jobba utifrån olika teman.

Varje år uppträder musikpassionen inför publik där alla är med och hjälper till med hela produktionen.  Passionen bygger på progression där vi i åk 7 lägger en grund som vi senare bygger vidare på.

Åk 7 – grunder i teori och ackordspel, ensemblespel, viss ljudteknik, med möjlighet att spela i grupp

Åk 8 – fokus på uppträdande (del av shower), grunder i musikproduktion (Logic),

Åk 9 – fokus på det egna låtskrivandet/musikskapandet

Bild&Form

I Bild & form ligger fokus på det egna skapandet. Här får du möjlighet att utveckla din kreativa förmåga att använda skapandet som uttrycksmedel med hjälp av olika material och tekniker.  Vi jobbar främst med traditionella uttrycksmedel, såsom blyerts, akvarell, tusch och akryl, men du kommer även att få möjlighet att utforska skulptering, fotografi och andra digitala uttrycksmedel.

Varje termin kommer du att ha chansen att ställa ut dina alster för en publik, både inom och utanför Fryshusets väggar, samt träffa professionella konstutövare i olika former av workshops.

Hälsa & träning

Är du intresserad av hälsa och träning och vill ha möjligheten att få röra på dig mer i skolan? Hälsa och träning är en passion som utgår ifrån kickboxning.