Intresseanmälan

Välkommen att göra en intresseanmälan på hemsidan. Fyll i uppgifterna så fullständigt som möjligt för att underlätta administrationen av antagningen. Det är viktigt att ni lämnar en aktuell mailadress då vi främst kommunicerar den vägen.

Du kommer till ansökningsformuläret genom att klicka här.

För info om antagningsprocessens steg för steg kan du läsa mer här.

Om din ansökan:

• Sista ansökningsdatum till Fryshusets Grundskola inför läsåret 2017/18 är 15 februari 2017.
  • Ansökningar som inkommer efter 15 februari sparas och de sökande kallas till prov om det finns platser kvar när ordinarie ansökningsprocess är genomförd. Extra antagningsprov genomförs då senare under våren och information kring detta kommer då att mailas ut.
  • Om ditt barn i första hand sökt till basket eller skate får han/hon ett erbjudande om plats redan den 27 januari 2017 och då kommer vi att be om bekräftelse inom tre dagar om ni önskar tacka ja till platsen. Har vi fler sökande än platser kan ni få besked senare om någon som står före i kön tackar nej till sin plats.
  • Om ditt barn i första hand sökt Bild & form, dans eller musik så kommer de att bli kallade av ansvarig passionslärare för en audition/prövning under v.7 eller 8 (läs mer under antagningsprocessens steg för steg ovan hur prövningen går till). Alla som sökt plats före sista ansökningsdatum kallas till audition/prövning, som är ett krav att utföra för att få en plats. En lista görs på eleverna efter ett poängsystem och de 15 elever med högst poäng erbjuds plats vid första tillfället. Har vi fler sökande än platser kan ni få besked senare om någon som erbjudits platsen tackat nej.
  • Vi tar in ca 15 elever i varje passion, totalt 75 elever i de fem olika passionerna. (3 klasser med 25 elever i varje) Varje klass är blandad vilket innebär ca 5 elever med varje passion i varje klass.
  • Senast 15 mars ska alla elever som sökt i tid fått besked om plats. Antagningsbeslutet kan inte överklagas.

Välkomna till en skola som har stor passion för sitt yrke och som älskar att vara med unga:)

Mvh Madeleine Sahlin, rektor

Viktigt att tänka på när du fyller i din ansökan:

• I rutan ”notering” fyller du i vilken passion du söker till. Om du söker till flera passioner ska de rangordnas från 1-5 i rutan ”Ansökandes kommentar”. Passionerna du kan välja mellan är: Basket, Dans, Musik-Ensemble, Musik-Sång, Bild&Form samt Skate-Media.
  • Ditt språkval i franska eller spanska gör du efter en tre veckors introduktion i alla språken när du börjat hos oss. Detta för att du ska kunna göra ett väl underbyggt val och för att göra en mer jämn fördelning mellan språk-grupperna. Om du har/haft språkval på din tidigare skola så fyller du i det i rutan ”språkval”.
  • Om du önskar modersmålsundervisning glöm inte att fylla i ”annat modersmål än svenska”.

För dig som söker till restplatser i årskurs 8-9:

• Antalet platser inom varje passion kan variera inför varje nytt läsår. Vid fler sökande än platser i passionsämnena Basket och Skate/media använder vi oss av elevens köplats vid antagning.
  • I passionsämnena Dans, Musik och bild & form gör de sökande ett antagningsprov.
  • Om en plats blir ledig i någon av passionerna kommer en kallelse till prövningstillfälle/antagningsprov att skickas ut.

Kriterier för antagning

För att bli antagen som elev till Fryshusets Grundskola använder vi oss av prövning för eleven i både grupp och enskilt möte. Kriterierna som bedöms vid prövningstillfället är:

• Elevens samarbetsförmåga inom gruppen och tillit till de vuxna som leder passionsämnet.
  • Elevens eget intresse av en plats på skolan inom sitt passionsämne, egen vilja/förmåga att visa detta intresse.
  • Elevens förmåga att lyssna och ta emot instruktioner samt pröva nytt inom sitt passionsämne.
  • Elevens fokus och uthållighet i utövandet av sitt passionsämne.
  • Personlig originalitet, fantasi och kreativitet i sitt sätt att uttrycka sig inom passionsämnet.