2 Dec - Nyhet

We Have A Dream – en utställning med och av eleverna i åk 7

Vad är det som driver oss människor om inte våra drömmar? Drömmar om att träffa vår idol, drömmar om en varmare semester, drömmar om ett intressant jobb, drömmar om jämställdhet, drömmar om fred, drömmar om att du, jag, eller vi tillsammans kan förändra världen.

Vi på Fryshuset Grundskola är därför stolta över att presentera utställningen We Have A Dream av och med eleverna i åk 7, en utställning där eleverna tillåts att drömma både stort och litet. Förlagan och inspirationskällan till projektet är We Have A Dream Foundations pedagogiska material samt den porträttutställning med samma namn som visas på Fotografiska från och med den 9 december. Denna utställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter lyfter fram viktiga förebilder såsom Anna Lindh och Zara Larsson, Maryam Al-Khawaja, Dalai lama, Nelson Mandela, Samuel Opio och Malala. Väl på plats kommer ni även att kunna ta del av flera av våra elevers videohälsningar som tillsammans med de porträtterade uppmanar alla att modigt ha en dröm.

Vi på Fryshuset Grundskola vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners:

We Have A Dream Foundation – tack för ert material som har inspirerat våra unga att drömma. http://wehaveadream.se/

Fotografiska – tack för ert generösa bidrag att låta alla våra elever ta del av Albert Wikings och Oscar Edlunds porträttutställning på Fotografiska.

Crimson – tack för samtliga elevers utskrivna porträtt.

Samuel Opio och Maryam Al-Khawaja – tack för att ni personligen tar er tid att möta våra elever. Ert mod och engagemang gör skillnad.

Skärmavbild 2016-12-02 kl. 19.10.44